Risoto on üks minu sügise lemmikuid toite. Tavaliselt lisan sellele seeni või kõrvitsat - mida parasjagu saada on ning mis on hooajas. Sellele kõrvitsarisotole lisasin ka veidi tomatit ja kurkumit, et maitse oleks tugevam ja erilisem.
6 portsjoni jaoks vajad:
2 sibulat
4 küüslaugu küünt
Õli praadimiseks
1 tl suitsupaprika pulbrit
1,5 tl himaalaja soola
0,5 tl jahvatatud kurkumit
250 g risoto riisi
750 ml vett (keeda veekeedukannus)
500 ml kõrvitsapüreed (aurutatud kõrvits, mis on püreestatud)
4 spl maitsepärmi
1 dl tomatipastat
Serveerimiseks:
1 dl kõrvitsaseemneid
1 spl sojakastet või tamarit
0,5 tl sibulapulbrit
Haki sibul ja küüslauk ning prae õlis kuldpruuniks. Kasuta paksu põhjaga pannis või potti.
Lisa sool ja maitseained ning riis, sega ning lisa ka kõrvitsapüree ja piisavalt vett, et riis oleks kaetud. Keeda pidevalt segades madalal kuumusel ning lisa vett vähehaaval. Korda nii kaua kuni riis on pehme. Viimasena lisa maitsepärm ja tomatipasta, sega ning lase keema.
Serveeri röstitud kõrvitsaseemnetega. Selleks kuumuta 1 dl seemneid pannil koos 0,5 spl tamari ja 0,5 tl sibulapulbriga ning rösti paar minutit.
Comments