Kõrvitsa püreesupp


4-6 portsjoni jaoks vajad: 1,5-2 kg puhastamata kõrvitsat

2 spl õli + kõrvitsa pintseldamiseks

1 sibul

2 küüslaugu küünt

0,5 tl suitsupaprika pulbrit

0,5 tl jahvatatud kurkumit

0,5 tl kaneeli

1,5-2 tl himaalaja soola

125 g Valsoia Lo Spalmabile "toorjuustu"

100 ml toidukoort

150 ml vett


Serveerimiseks:

Kõrvitsaseemned




Pane ahi 200 kraadi juurde soojenema.

Puhasta kõrvits, kuid ära koori. Lõika kõrvitsast umbes 5 suurt riba ja aseta need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile koor ülespoole. Pintselda kõrvitsatükid (välja arvatud koore osa) ning küpseta ahjus 30 minutit. Enne ahjust võtmist katsu kahvliga, kas kõrvits on läbivalt pehme.


Kui kõrvits on pehme, siis võta see ashjust ja lase jahtuda. Seejärel tõmba kõrvits koore küljest lahti.


Haki sibul ja küüslauk ning prae kergelt õlis. Lisa maitseained ja kuumuta segades minut. Lisa kõrvits, taimne "toorjuust", toidukoor ning vesi. Sega ja keeda paar minutit. Nüüd püreesta kasutades kuumakindlat blenderit või saumikserit. Maitse ja lisa vajadusel veel soola. Serveeri (röstitud) kõrvitsaseemnetega.