Köögiviljabowl punase riisi ja tofuga

Bowlid on minu ühed suured lemmikud lõuna-ja õhtusöögiks, sest sellega saab kergelt järgida taldrikureeglit. Bowlid on tihti ka väljas süües hea valik, sest sisaldavad rohkelt värvi ja maitseid. Retsept on kergelt kohandatav, sest punase riisi asemel saad kasutada endale meeldivat teravilja ja köögivilju valida selle järgi, mis kodus parasjagu kasutust ootamas on.


6 portsjoni jaoks vajad:

Tofu jaoks:

1 pakk tofut

2 spl sojakastet

1 tl herbamare spicy

1 tl sibul ja küüslaugu pulbrit


Köögiviljade jaoks:

1 keskmine bataat

1 punane sibul

1 punane paprika

100 g kirsstomateid

1 väike purk konserveeritud maisi

2 spl õli

0,5 tl Herbamare ürdisoola

1 tl kuivatatud oreganot


Kastme jaoks:

3 spl maapähklivõid

Poole laimi mahl

0,5 tl soola

0,5 dl külma vett


Serveerimiseks:

2 dl punast riisi (mõõda kuivatatult)

Punapeeti

2 avokaadot


Pane ahi 170 kraadi juurde soojenema.


1. Pressi tofust vesi välja. Selleks aseta see puhta köögirätiku või majapidamispaberi sisse ning aseta pressimiseks peale raskus ning hoia 10 minutit. Sega valmis tofu marinaad.


2. Puhasta köögiviljad ja haki sibul sektoriteks, bataat kuubikuteks ning bataat viiludeks. Aseta need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning lisa ka kirsstomatid, mais, õli, ürdisool ja oregano ning sega.


3. Peale tofu pressimist tee tofu kuubikuteks ning sega marinaadis. Aseta ahjuplaadile köögiviljade kõrvale. Küpseta ahjus 15-20 minutit või kuni bataaat on pehme ja kergelt kuldne.


4. Kui serveerid köögiviljad koos punase riisiga, siis pane nüüd see keema.


5. Sega vispli abil kokku kaste. Maitse ning lisa vajadusel veel vett ja soola.


6. Puhasta ja lõika serveerimiseks avokaado ja aurutatud punapeet.


7. Serveeri taldrikule köögiviljad, riis, peet, avokaado ning kaste.