4-6 portsjoni jaoks vajad:
Õli praadimiseks
1 sibul
2 porgandit
100 g punaseid läätsesid
300 g lillkapsast
1 tl himaalaja soola
1 tl punase karri pastat
0,5 tl karrit
0,5 tl suitsupaprika pulbrit
400 ml vett
Väike jupp ingverit
1 purk kookospiima
1 spl maapähklivõid
Serveerimiseks:
Riisi
Maitserohelist
Laimi
Tomativiilud
Haki sibul ja küüslauk. Lõika porgandid pikkupidi pooleks ning seejärel poolikuteks ratastels. Puhasta ja lõika lillkapsas suupärasteks õisikuteks. Pese sõelal läätsed. Prae sibul ja küüslauk õlis kuldpruuniks. Seejärel lisa sool, karri, karripasta ja suitsupaprika pulber. Prae segades minut ning seejärel lisa lillkapsas, porgand ja läätsed. Vala peale vesi ja hauta kuni lillkapsas ja porgand on pehmed.
Kui serveerid karri riisiga, siis on nüüd õige aeg riis keema panna.
Lisa köögiviljadele ka kookopiim, maapähklivõi ja riivi väike jupp ingverit. Hauta veel umbes 5 minutit, maitse ja lisa vajadusel veel soola.
Serveeri riisi, maitserohelise ja laimisektoriga. Minule meeldib lisada ka tomativiil, et vürtsikat maitset mahedamaks teha.
Comments