Läätsetakod


Vaja läheb:

150 g punaseid läätsesid

300 ml vett

0,5 tl soola


Pese läätsed sõelal voolava vee all kuni vesi on puhas. Pane vähemalt 3 tunniks 300 ml vee sisse ligunema.


Vala läätsed koos kogu leotusveega blenderisse ja lisa sool. Blenderda kuni saad kreemise taigna, umbes 1 minut.


Aja mittenakkuv pann (ära õli kasuta) kuumaks ning lisa 0,5 dl taigent panni keskele. Kalluta panni igas suunas ettevaatlikult, et taigen valguks laiali ümmarguseks takoks. Prae umbes 1 minut või kuni tako tuleb kerge vaevaga panni küljest lahti ning prae ka teiselt poolt.


NB! Enne uue tako taigna võtmist sega korralikult, sest vesi ja läätsed hakkavad kiirelt eralduma!


Serveeri meeldivate lisanditega. Meie määrisime tako valge oa- basiiliku määrdega, praetud paprika ning värske spinati, tomati, kurgi ja Friendly Vikings sour oat hapukooreasendajaga, mille segasime takomaitseainega.