Maasika-punapeedi kook

Mahedamaitseline suussulav kook, mis valmib lihtsalt ja kiirelt. Punapeet ja maasikad annavad koogile erksa roosa värvi. Kaunista meeldivate lisanditega, vastavalt sündmusele või tähtpäevale.

6 tüki jaoks vajad:

Põhi:

130 g mandlijahu

4 datlit (30 g)

1-1,5 spl kookosõli

Täidis:

300 g Friendly Viking’s Sour Oati (1,5 pakki)

4 spl agaavi siirupit

2 tl agar agarit

150 g külmutatud maasikaid

60 g aurutatud punapeeti


Sulata külmutatud maasikad soojas vees ja nõruta sõelal. Peale maasikate sulamist pane kõik täidise koostisained blenderisse ning töötle ühtlaseks. Vala segu potti ning keeda madalal tulel 5 minutit. Lase jahtuda kuni täidis on toatemperatuuril.

Samal ajal valmista põhi. Põhja valmistamiseks töötle kõik põhja koostisained blenderis ühtlaseks massiks. Kui puru ei hakka hästi kokku, lisa veel pool spl kookosõli. Suru küpsetuspaberiga kaetud leivavormi või väiksemasse koogivormi ühtlaseks põhjaks ning vormi ka ääred veidi kõrgemaks. Pane põhi külmkappi ootele.

Vala jahtunud täidis koogipõhjale ning hoia külmkapis üleöö. Enne serveerimist kaunista soovi korral kookoshelvestega ja lisa värskeid marju või piparmünti.