Šokolaadine brownie

Ma proovin alati leida uusi viise kuidas kaunvilju menüüsse lisada.


Üks šokolaadine brownie on toitev ja tervislikum kui tavaline kook, see retsept ei sisalda jahu ning tavalise suhkru asemel kasutasin kookossuhkrut. Usu mind, ubade maitset sa siin ei tunne!

Vaja läheb:

1 purk musti konservube (Rimi)

50 g täistera kirkaerahelbeid

2 spl (toor) kakaod

1 spl chia seemneid

3-4 spl kookossuhkrut

1/2 tl küpsetuspulbrit

Näpuotsaga soola

7 spl kookosõli (mõõda sulanud olekus)

1 spl maapähklivõid

2 spl taimset piima

75 g tumedat šokolaadi (+ soovi korral

pale kaunistuseks)


Pane ahi 170 kraadi juurde soojenema.


1. Pese ja kurna oad.


2. Tükelda noaga šokolaad pisikesteks tükkideks. Kui kasutad köögikombaini, siis purusta kõik koostisained peale šokolaadi selles ühtlaseks.

Šokolaaditükid sega käsitsi taigna sisse.


Kui valmistad taigna käsitsi, siis purusta kahvliga oad enam vähem ühtlaseks pudruks.

Lisa kõik ülejäänud koostisained ja sega kokku.


3. Suru taigen küpsetuspaberiga kaetud vormi või ahjuplaadile.

Taigen laiali ei valgu ja väga palju ei kerki, ehk saad kasutada ka tavalist ahjuplaati ja vormida just nii paksu koogi kui ise soovid.

Soovi korral puista veel peale tumedat šokolaadi.


4. Küpseta ahjus 15-17 minutit.


Enne serveerimist lase jahtuda. Brownie sobib hästi ka külmutamiseks.