Vegan laksa küüslauguse tofuga

Seda on lihtne muuta vastavalt enda maitsele.

Tofu asemel võib kasutada näiteks seitanit või hoopis ube! Ole loov ja kasuta juba kodus olevaid tooraineid


Vaja läheb:

250 g küüslaugu marinaadis tofukuubikuid

1 spl õli

400 g brokolit

100 g (klaas)nuudleid

1 purk kookospiima

4 klaasi vett

1 tl punase karri pastat (Rimi Ica)

2 tl karripulbrit

2-3 tl himaalaja soola

veidi riivitud värsket ingverit

1 laim


Küüslaugune Marinaad

4 spl vett

2 spl sojakastet

1 tl sibulapulbrit

2 tl küüslaugupulbrit

1 spl maitsepärmi

1 tl suitsupaprika pulbrit

0.5 tl soola


1. Pressi ja marineeri tofu.

Populaarsemad koostisained marinaadides on sojakaste, küüslauk, sibulapulber, ingver, erinevad ürdid, sidrunimahl, laimimahl, maitsepärm, paprika, tšilli, sesamiõli ja magustajad (siirupid ja suhkrud).


Katseta erinevaid lisandeid ja leia endale meeldivad maitsed. Minu lemmikud on küüslaugu ja tšilli marinaadid mille leiad ka minu tasuta e-raamatust “Kõik tofust”.


2. Peale marineerimist prae kõik kuubikute küljed õlis kuni need on kuldpruunid.


3. Auruta brokoli eraldi potis.


Supp valmista paksema põhjaga potis.


4. Vala poti põhja veidi vett ja punase karri pasta ning hauta kuni pasta on lahustunud.


5. Nüüd lisa riivitud ingver, karri ja sool ning hauta paar minutit.


6. Vala maitseainetele kookospiim, vesi ning nuudlid ja keeda kuni need on pehmed.


7. Nüüd lisa veel aurutatud brokoli, tofukuubikud ja lase keema.


Serveeri laimisektoriga.