Vegan juustukook


Vaja läheb:

Leivavorm või väiksem küpsetusvorm

Küpsetuspaber


Põhja jaoks:

170 g maapähkleid

1 spl kookosõli

70 g datleid

1 spl maapähklivõid


Täidise jaoks:

400 g Friendly Vikings Sour Oati

1 spl sidrunimahla

0,5 spl riivitud sidrunikoort

50 ml agaavi siirupit (hele)

30 g tapioki tärklist (jahu)


Serveerimiseks:

Maasika toormoos


Pane ahi 150 kraadi juurde soojenema.


Purusta köögikombainis kõik põhja koostisained ja suru küpsetuspaberiga kaetud leivavormi. Kasuta põhja ühtlustamiseks joogiklaasi põhja. Moodusta ka umbes 1 cm kõrgused ääred.


Sega kausis kõik täidise koostiained.


Tapioki tärklis sõelu pidevalt segades ülejäänud koostisainete sekka, et ei tekiks tükke.


Vala täidis põhjale ning küpseta ahjus 30 minutit.

Kook võib veel veidi vedel tunduda, kuid lase sellel täielikult jahtuda ning hoia ka 1 tund külmkapis.


Serveeri maasika toormoosiga (sulata külmutatud maasikad ja blenderda ühtlaseks moosiks, soovi korral lisa magusainet).