Peedirisoto

Kreemine, toitaineterikas ja roosa peedirisoto

Kui sa ei ole ubadega veel parim sõber, siis on hea idee need koos taimse koorega blenderis kreemiks teha. Nii ei saa sina ja su pereliikmed arugi, et toidus on peidus valgu-ja kiudaineterikkad oad.


Proovi kindlasti koos laimiga!

Vaja läheb:

1,5 klaasi risotto riisi

1 sibul

2 küüslaugu küünt

2 tl soola

Pipart

350 g riivitud aurutatud peeti (Rimi)

200 ml taimset koort

Pool purki cannellini ube (Rimi)

2 spl maitsepärmi

1 laim


Prae sibul ja küüslauk kergelt õlis ning

lisa sool ja pipar. Lisa risottoriis ja prae

minut ning lisa 1,5 klaasi vett. Keeda

tasasel tulel ja hakka vett järjest

vähehaaval juurde lisama. Keeda ja lisa

vett nii kaua, kuni risotto on pehme.

Minul kulus umbes 5 klaasi vett ja pool

tundi.


Samal ajal kui riis keeb,

blenderda taimne koor, pestud ja

kurnatud oad ning maitsepärm. Lisa

kooresegu ja riivitud peet risottole ning

sega ja kuumuta veel umbes 5 minutit.


Lisa vajadusel veel soola ja pipart.

Serveeri laimisektoriga. Laim toob välja

peedi mônusa maitse.