Sügisehõnguline puder


Kahele:

2 dl täistera kaerahelbeid

3 dl Friendly Viking’s kaerajooki

1 dl vett

1/3 tl soola

1 dattel


Õunakuubikute jaoks:

1 tl kookosõli

1 õun

1 tl kaneeli

1/3 tl jahvatatud kardemoni

1 dl Friendly Viking’s kaerajooki


Kõrvitsaseemnevõi jaoks:

200 g kõrvitsaseemneid


Serveerimiseks: maitsestamata taimne jogurt






Kõrvitsaseemnevõi

Kõrvitsaseemnevõi valmistamiseks kuumuta ahi 150 kraadi juurde (pöörõhu funktsiooniga).

Aseta kõrvitsaseemned küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Rösti seemneid ahjus 8-10 minutit. Lase jahtuda ja töötle köögikombainis kreemiseks võiks (vajadusel lase köögikombainil vahepeal veidi jahtuda).


Puder

Pane kõik pudru koostisained potti ja keeda 11-13 minutit madalal kuumusel aegajalt segades.

Dattel annab pudrule magusust.


Õunad

Puhasta ja tükelda õun. Sulata pannil kookosõli. Prae õunakuubikuid õlis paar minutit.

Seejärel lisa kaneel ja kardemon, ning kaerajook ja sega. Hauta madal kuumusel kuni õunad on sinule meeldivalt pehmed, umbes 10 minutit.


Serveeri puder õunakuubikute, taimse jogurti ja kõrvitsaseemnevõiga.