Maitseküllane karri bataadi ja punaste läätsedega. Kookospiim ja maapähklivõi lisavad karrile kreemisust ja teevad selle rammusamaks. Karrid on väga mõnusalt soojendavad ning kosutavad. Bataadi asemel võid kasutada ka teisi juurvilju, näiteks tavaline kartul, lillkapsas, kaalikas vms.
4-6 portsjoni jaoks vajad:
(Riisi)
1 spl õli
3 küüslauguküünt
1 tl ingverit
450g bataati
100 g punaseid läätsesid
500 ml vett
300l ml tomatipastat
1 purk kookospiima
1 spl maapähklivõid
2 peotäit kirsstomateid
Maitseained:
1 tl kurkumit
1 tl karripulbrit
2 tl soola
Kui kasutad serveerimiseks riisi, siis pane see keema.
Haki küüslauk peeneks. Koori ja tükelda bataat väikesteks kuubikuteks.
Prae küüslauk õlis kuldseks. Lisa pannile maitseained ja ingver ning kuumuta 1 minut.
Pese läätsed voolava vee all ning lisa pannile koos vee ja bataadikuubikutega. Keeda kuni bataat on pehme ja seejärel lisa tomatipasta, kookospiim, maapähklivõi ja 2 peotäit kirsstomateid. Hauta veel 5 minutit ja serveeri näiteks riisi ning maitserohelisega.
Comentários