top of page

Tofuvokk brokoliga

Selle retsepti pärl on tume ja maitseküllane kaste, mis sobib serveerimiseks iga köögiviljaga. Kasuta baasretseptina tofut, kastet ja lemmikuid nuudleid ning lisa vabalt valitud, hooajalised või juba kodus kasutamist ootavad köögiviljad. Kiirustades võid kasutada ka külmutatud köögivilju. Serveeri vokk soojalt, sest siis on köögiviljad krõpsud ja nuudlid mahlased.

4 portsjoni jaoks vajad:


Kaste:

75 ml heledat sojakastet

1 spl agaavi siirupit

2 tl küüslaugupulbrit

50 ml vett

2 tl maisitärklist


Muud koostisosad:

Õli praadimiseks

1 pakk tofut (maitsestatud)

1 punane paprika

1 väike brokoli pea

5 šampinjoni

150 g riisinuudleid


Serveerimiseks:

Seesamiseemneid


Vispelda kokku kõik kastme koostisosad ja aseta kõrvale ootele.

Lõika tofu kuubikuteks ja prae õlis kuldpruuniks. Lase tofukuubikutel kuldpruuniks praadida enne kui ümber keerad, muidu kleepuvad need panni külge ning purunevad kui neid liigutad. Kui tofu on praetud, aseta see kõrvale ootele ning prae ka köögiviljad.


Pese ning haki köögiviljad ja seened. Prae kõrgemal kuumusel seeni ja paprikat kuni need on kuldpruunid, umbes 5 minutit pidevalt segades. Samal keeda suures potis vesi ning lisa riisinuudlid. Jälgi, et neid üle ei keedaks, need vajavad tavaliselt vaid 4 minutit kuumas vees ligunemist.


Nüüd lisa pannile veel brokoli ning prae paar minutit. Viimasena lisa ka kaste ja keedetud riisinuudlid ning hauta madalal kuumusel paar minutit. Serveeri koheselt seesamiseemnetega.



bottom of page