Need pisikesed pitsaampsud on mõnusad snäkilauale, piknikule või ka niisama lõunaks.
Vaja läheb:
3 keskmist bataati
Oliviõli
1 purk maisi
100 ml tomatipastat (Pomi)
2 küüslaugu küünt
1 tl kuivatatud ürte (oregano, tüümian
või pitsaürdi segu)
0,5 tl soola
Pipart
Värsket basiilikut
Soovi korral võid kasutada ka taimset
voi tavalist juustu, kuid sin retseptis
tegin pähklise juustuasendaja.
Juustuskastme jaoks:
50 g india pähkleid/päevalille seemneid
(vöib ka kombineerida)
1 spl maitsepärmi
1/3 t1 soola
1/3 tl sibulapulbrit
1/3 t1 küüslaugupulbrit
4 spl vett
Kui kasutad juustukastet, siis pane kõigepealt 15 minutiks keema india pähklid või päevalilleseemned. Samal ajal saad panna ahju bataadid ja valmis teha tomatikastme.
Peale keetmist kurna vesi ja lisa pähklid/seemed blenderisse koos maitsepärmi, soola, sibula-ja küüslaugu pulbri ning 4 spl veega.
Blenderda ja lisa soovi korral veel vett.
Juustukaste peaks jama paksema jogurti moodi
Pane ahi 200 kraadi juurde soojenema.
1. Koori bataadid ja lõika natuke väiksemad kui 1 cm paksused viilud.
2. Aseta need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning pintselda mõlemalt
poolt õliga. Küpseta ahjus 10 minutit.
3. Vala väiksesse potti 1 spl õli ja purustatud küüslauk ning prae kuni see hakkab pruuniks minema.
4. Seejärel lisa sool, pipar ja kuivatatud ürdid ning sega kõik läbi.
Nüüd lisa ka tomatipasta ja hauta keskmisel kuumusel paar minutit.
Kui bataadid on ahjus 10 minutit küpsenud, sis võta need korraks ahjust välja ning lisa igale tükile
umbes 1 tl tomatikastet, natuke maisi ning juustukaste/juust.
Küpseta ahjus veel 5-7 minutit.
Enne serveerimist lisa ka hakitud basiilik.
Comments