top of page

Bataadi-cassava kaneelirullid

Need kaneelirullid on lisatud suhkru- ning teraviljavabad, kuid maitsevad endiselt magusalt ja on tekstuurilt mõnusalt pehmed. Cassava jahu on naturaalselt gluteeni-, teravilja- ja pähklivaba, mille tõttu on see sobilik nende talumatuste korral ja on kooskõlas ka Medical Medium soovitustega.


Lehtkapsasalat krõbeda kinoa ja veganpulkadega

8 kaneelirulli jaoks vajad:


Tainas:

360 g bataati (kaalu toorelt ja kooritult)

0,5 tl kardemoni


Datlikreem:

100 g datleid(eelista pehmeid ja mahlaseid)

3/4 tl kaneeli

1/3 tl kardemoni

60 ml mandlipiima


Valmistamisjuhend:


  1. Koori bataat ja lõika kuubikuteks. Auruta pehmeks ning lase seejärel jahtuda.

  2. Valmista datlikreem. Selleks eemalda datlitelt kivid. Leota datleid kuumas vees 10 minutit.

  3. Püreesta saumikseriga leotatud ja kurnatud datlid, kaneel, karedemon ja mandlipiim ühtlaseks kreemiks.

  4. Püreesta kahvli või saumikseriga aurutatud bataat. Sega kausis bataat, cassava jahu, küpsetuspulber, mandlijahu ja kardemon ning sõtku ühtlaseks tainaks. Tainas peab jääma veidi kleepuv, kuid peaks käte küljest siiski ilusti lahti tulema. Vajadusel lisa tainale veel jahu.

  5. Pane ahi 180 kraadi juurde soojenema.

  6. Kata laud küpsetuspaberiga ning rulli selle peal tainas umbes 40 x 40 cm suuruseks ruuduks. Vajadusel kasuta rullimiseks veidi cassava jahu.

  7. Kata lahtirullitud tainas ühtlaselt datlikreemiga.

  8. Lõika tainas kaheksaks pikaks ribaks ning rulli need ükshaaval kokku.

  9. Aseta rullid küpsetuspaberiga kaetud ahjuvormi ning küpseta ahjus 40 minutit.


Retsept valmis koostöös Elusväli e-poega.

bottom of page