Kohvimaitselised energiapallid

Šokolaadised energiapallid valmivad kiirelt ning on hea snäkk või maius, mida külmkapis hoida või väikese karbiga kaasa pakkida. Espresso lisab värskendavat kohvi maitset, mis koos mandlijahu ja šokolaadiga on maitsev kooslus.

Retsept on valminud koostöös Kohvisemu.ee kohvipoega.

Umbes 15 palli jaoks vajad:

100 g tumedat vegan šokolaadi

50 g datleid

2,5 dl mandlijahu

2 spl espressot

0,5 dl mandlijahu pallide katteks


Sulata šokolaad veevannil ning aseta kõrvale ootele.


Köögikombaini kasutades: Purusta datlid koos mandlijahuga peeneks.


Saumikserit kaustades:

Vala datlitele peale keev vesi, lase liguneda 10 minutit, kurna ning püreesta datlid saumikseriga.


Valmista espresso. Sega kausis kokku sulatatud šokolaad, mandlijahu, purustatud või püreestatud datlid ning espresso. Rulli kätevahel umbes 15 palli ning veereta neid veel mandlijahus. Jahuta palle külmkappis vähemalt 30 minutit, et need muutuksid tahkemaks.