Läätse- lillkapsa püreesupp


Vaja läheb:

1 spl oliiviõli

1 sibul

3 küüslauguküünt

200g punaseid läätsesid

400 g külmutatud lillkapsast

800 ml keeva vett

1 tl karrit

1,5-2 tl himaalaja soola

1 purk kookospiima


Serveerimiseks:

Amarant

Seemned


Pruunista sibul ja küüslauk kergelt õlis ning lisa maitseained.


Pese ja kurna punased läätsed ning lisa koos lillkapsaõisikutega sibulale.


Nüüd kalla peale keev vesi ning keeda tasasel kuumusel kuni lillkapsas on pehme (umbes 20 minutit). Supi püreestamiseks kasuta kuumakindlat blenderit või saumiksrit.


Kui supp on meeldiva kreemise koostisega, lisa kookospiim ning vajadusel maitsesta veel soola või karriga.


Serveeri õhitud amarandi või röstitud kõrvitsa- või päevalilleseemnetega.