Kiirelt valmiv, lihtne ja kreemine tomatisupp.
Minule meeldib püreesuppidele lisada õhitud amaranti, sest see lisab natukene krõmpsu ning on ülimalt tervislik.
Amarandi õhkimine võtab sellest ka veidra mulla maitse, mis paljude jaoks vastu hakkab.
Vaja läheb:
1 spl õli
2 sibulat
3 küüslaugu küünt
2 purki hakitud tomateid
1/2 tl kuivatatud oreganot
1 tl kuivatatud basiilikut
3/4 tl suitsupaprika pulbrit
1,5 tl himaalaja soola
1 purk kookospiima
Lisandiks näiteks:
Õhitud amarant
Saiakuubikud
Valged oad
1. Tükelda sibul ja küüslauk ning prae õlis kuldpruuniks.
Lisa maitseained ning prae veel paar minutit.
2. Vala blenderisse hakitud tomatid, kookospiim ning praegud sibul ja küüslauk. Blenderda ühtlaseks supiks ning kuumuta pots keemiseni.
Serveeri röstitud saiakuubikute või õhitud amarandiga.
Amardani õhkimiseks kuumuta mittenakkuv (puhas, kuiv ja ilma õlita) pann.
Katseta paari teraga, kas kuumus on piisav.
Amarant peaks 5 sekundiga plaksuma.
Kui pann on pisavalt kuum, vala sellele paar spl amaranti ning panni pidevalt ligutades oota kuni enamus amrandist on plaksunud.
Comments