Mango-vaarikajäätis

Siidise tekstuuriga ja lisatud suhkruta mangojäätis, mis maitseb nagu suvi! Friendly Viking's fermenteeritud kaerakreem teeb jäätise mõnusalt kooreseks ning ei lase sellel kivikõvaks külmuda. Värskust lisab veidi laimimahla ning pisikesed vaarikatükid. Jäätis valmib kerge vaevaga, ilma jäätisemasinata ning sobib kasvõi kohe maiustamiseks. Soovi korral võid vaarikad asendada teiste marjadega või jätta üldse retseptist välja.


4-6 portsjoni jaoks vajad:

- 400 g külmutatud mangot

- 200 g Friendly Viking´s fermenteeritud kaerakreemi

- peotäis külmutatud vaarikaid

- 1-2 spl laimimahla


Lase mangol sulada 10 minutit. Seejärel püreesta mango, laimimahl ja kaerakreem saumikseriga või köögikombainis. Vala saadud püree vormi või karpi, mis kannatab külmutamist.


Pudista sõrmede vahel külmutatud vaarikad ning sega ettevaatlikult jäätise sisse. Serveeri koheselt pehme jäätisena või kui soovid selle serveerida tahkemal kujul ja vormida pallid, külmuta jäätist vähemalt 2 tundi.



Retsept valmis koostöös Friendly Viking's Eestiga.