Piparkoogipuru-jogurti magustoit

Jõuluhooajaga koos algab tavaliselt suurem maiustamine piparkookide, kommi ja magusate jookidega. Mina ei soovi nendest traditsioonilistest maitsetest eemale hoida ning naudin nii tervislikke kui ka mõnikord mitte nii tervislikke magustoite. Kui sa piparkooke valmistada ei taha, siis see piparkoogipuru on ideaalne maius, sest selle maitse on magus ja vürtsine, kuid see valmib köögikombainis kiirelt ja lihtsalt küpsetamata. Puru saad kasutada veel jõuluse pudru lisandiks, kookidel või lisandiks erinevatele magustoitudele.

2 portsjoni jaoks vajad:

Piparkoogmaitselise puru jaoks: 1 dl mandlijahu 5 datlit (Deglet nour) 1 tl kaneeli 1/2 tl jahvatatud kardemoni 1/3 tl jahvatatud ingverit Serveerimiseks: 3 x Friendly Viking’s Greek Style O’Gurt Natural 1 dl pohli või hapukat pohlamoosi


Purusta kõik piparkoogimaitselise puru koostisiosad köögikombainis peeneks puruks. Serveeri magustoit kahes klaasis kihiti. Alusta taimse jogurtiga, lisa pohli, piparkoogimaitselist puru ning korda kuni kõik koostisained on kasutatud.