Riisinuudli-tofu wok

Hea woki saladus on paks, soolane ja veidi magus kaste. Poes on küll müügil palju erinevaid, kuid nendel tihti liiiga palju igasuguseid lisaaineid. Ise teha on ka lihtne.


Vaja läheb:

Tofu jaoks:

1 pakk Bon Soya tofut (250 g)

0,5 tl küüslaugu pulbrit

0,5 tl soola

2 spl (kuhjata) maisitärklist

Õli praadimiseks


Kastme jaoks:

2 spl maisitärklist

6 spl sojakastet (hele)

1 dl vett

1 tl küüslaugu pulbrit

1 tl kookossuhkrut

Woki jaoks:

1-2 spl kuumakindlat õli

1 spl hakitud värsket ingverit

1 punane paprika

2 peotäit türgi ube

1 peotäis brokolit

100 g riisinuudelid

Peotäis hakitud rohelist sibulat

1. Pressi tofust valja liigne vesi (vaata õpetust minu "Kõik Tofust" e-raamatust).


2. Sega suures kausis kokku maisitärklis, sool ja küüslaugu pulber.


3. Loika tofu kuubikuteks ja sega tärklisesegus kuni kõik kuubikud on ühtlaselt kaetud.


4.Kuumuta pannil õli ja prae tofukuubikud ühtlaselt pruuniks. Ära keera kuubikuid liga vara ümber, muidu voib koorik panni külge jääda.

Valminud tofu aseta kõrvale ootama.


5. Sega kastme jaoks kokku kõik kastme koostisained ja pane kõrvale seisma.


6. Keeda risinuudlid vastavalt pakil toodud juhendile ning loputa peale keetmist külmas vees.


7. Puhasta ning tükelda woki köögiviljad.


8. Kuumuta pannil õli ning prae paar minutit ingverit, seejärel lisa kõik teised köögiviljad.

Kui need on parajalt pehmed aga veel krõmpsud, lisa ka tofu ja kaste ning prae pidevalt segades veel paar minutit.


9. Viimasena lisa ka risinuudlid ning sega veel.


Serveeri värske sibulaga.