Roheline smuuti spirulinaga



Supertoidu pulbrite kasutamine smuutides käib inimestel tihti kuidagi hooajati või kellegi mõjutlusel sotsiaalmeedias. Mina ei ole küll ammu näinud, et keegi keda ma jälgin soovitaks väga pulbreid smuutidesse lisada. Proovin siis selle otsa uuesti lahti teha ja tegin ühe maitsva smuuti spirulinaga. Kuna spirulinal on väga omapärane ja võõras maitse (lõhnast rääkimata) ja oskus enamus smuutide värvid väga inetuks muuta, ei kasutata seda ilmselt nii palju kui võiks.


Spirulina on aga väga toitaineterohke vetikas, mille puhul tuleks jälgida ökomärgist - vaid nii saad kindel olla, et see on täis toiteaineid, mitte ei ole kasvatatud reostatud veega kasvandustes.





Spirulina on väga hea valguallikas (100g-s on üle 60g valku), see aitab keha raskemetallidest puhastada, sisaldab palju B-grupi vitamiine, rauda, aminohappeid ja veel palju-palju muud vajalikku. Aga siiski pea meeles, et 1 tl kahe klaasi smuuti kohta on päris väike kogus ühes portsjonis.


2 klaasi smuuti jaoks vajad:

1,5 klaasi kaerapiima

0,5 banaani

1 klaas külmutatud mangot

1 tl spirulinat (ökoloogiline)

2 külmutatud spinati kuubikut

0,5-1 laimi mahl

Blenderda kõik koostisosad ühtalseks smuutiks. Soovi korral lisa veel laimimahla. Serveeri koheselt.