Lisatud suhkru vaba mangokook on üsna mahedamaitseline ja tegelikult päris kiirel ja lihtsalt valmiv. Saad ise valida, kas ja kuidas koogi kaunistad, kas teed ka pealmise mangopüree kihi või mitte. See sobib hästi nii väikestele lastele serveerimiseks sünninipäevadel või muudel tähtpäevadel kui soovid maiustada millegi magusa, kuid siiski lisatud suhkruvabaga.
Põhi:
180 g (pehmeid) datleid
90 g india pähkleid
2 spl pähklivõid
Põhja peale:
Peotäis külmutatud vaarikaid
Täidis:
400 ml mangopüreed
1,5 tl agar-agarit (olenevalt kui tarretunud kooki soovid), võimalusel kasuta mõõtelusikat või teelusikat kasutades ilma kuhjata
1 spl sidrunimahla (või laimi)
370 g (kreeka stiilis) jogurtit
Soovi korral kaunistuseks:
Maasikad
Mangokuubikud (mina kasutasin külmutatud mangot)
Õhuke mangopüree kiht:
100 ml mangopüreed
1 tl sidrunimahla (või laimi)
1/4 tl agar-agarit
Valmista koogile põhi. Selleks eemalda datlitelt kivid ja purusta köögikombainis kõik põhja koostisosad. Kata väiksema ümmarguse vormi või leivavormi põhi küpsetuspaberiga ja suru saadud põhja segu ühtlaselt üle vormi, surudes ääred veidi ülespoole. Mina kasutasin leivavormi ja lõikan koogi siksaki mustriliselt kolmnurkseteks tükkideks. Pudista vaarikad põhjale ja aseta see kõrvale ootele, et valmistada mangokreem.
Kuumuta 400 ml mangopüreed potis, lisa sidrunimahl ja vähehaaval ning pidevalt segades agar-agar. Kuumuta madalal kuumusel kergelt podisedes ja aegajalt segades 7 minutit. Kui mangopüree on valminud, lisa ka jogurt ja sega kiirelt ühtlaseks.
Vala saadud segu ettevaatlikult põhjale ja pane ootele. Kui soovid kasutada kaunistuseks maasikaid või mango kuubikuid nagu mina tegin pildil, siis valmista need ette.
Õhukeseks mangopüree katteks kuumuta nüüd potis 100 ml mangopüreed, lisa 1 tl sidrunimahla ja vispelda 1/4 tl agar-agariga umbes 5 minutit. Vala see koogile ning aja ettevaatlikult laiali. Lisa soovi korral kaunistuseks ettevalmistatud mangokuubikud ja maasikad.
Lase koogil toatemperatuuril jahtuda ning tõsta seejärel külmkappi tahenema vähemalt tunniks.
Comments