Täidetud paprikaid on nii lihtne valmistada, täidise võib juba varem valmis teha ning õhtul kõik lihtsalt ahju visata
Vaja läheb:
1 dl risi + 0,5 tl soola
1 sibul
2 küüslaugu küünt
Õli praadimiseks
100 g shampinjone
2 peotäit brokilit
2 peotäit värsket spinatit
1 tl soola
200 ml sojakoort
Soovi korral taimset juustu
3 paprikat
1. Pese riis ja keeda vastavalt pakil toodud
juhendile soolaga maitsestatud vees.
2. Puhasta paprikad- lõika müts pealt ja eemalda südamik.
3. Pane ahi 190 kraadi juurde soojenema.
4. Haki sibul ja küüslauk ning prae õlis kuni sibul on kuldpruun.
5. Lisa hakitud shampinjonid ning sool ja prae 5 minuti.
6. Lisa brokoli, sojakoor ja spinat ning hauta veel 5 minutit.
7. Lisa keedetud riis ning sega kõik ühtlaselt kokku.
8. Täida puhastatud paprikad valminud täidisega ning aseta ahjuvormi. Mütsid võid alguses ahju panemata jätta kui need hästi fooliumi all ei mahu.
9. Vala ahjuvormi põhja paar cm vett ning kata fooliumiga.
Küpseta ahjus 45-50 minutit või kuni paprikad on pehmed.
Soovi korral lisa peale ka juust ja kuumuta veel kuni juust sulab.
Comments