Vegan munapuder

Kreemine, veidi juustune ja toitev vegan munapuder, ehk tofupuder. See on mõnusalt eriline hommikusöök, mille saab mitmeks päevaks ette valmistada või kaasa pakkida. Serveeri meeldivate lisanditega. Mulle meeldib lisada veidi värskust ja mahlasust tomati ja idudega.



6 saia jaoks vajad:

100g india pähkleid

250 ml kaerapiima


Maitseained:

0,5 tl küüslaugupulbrit

0,5 tl sibulapulbrit

0,5 tl kurkumit

0,5 tl soola

4 spl maitsepärmi


230 g tofut


Serveerimiseks:

Sai/ciabatta

Tomat

Idud


Aseta blenderisse india pähklid, maitseained ja kaerapiim ning töötle ühtlaseks kastmeks. Kui kasutad nõrgemat blenderit, võid india pähkleid eelnevalt kuumas vees leotada.


Pudista sõrmede vahel tofu ning kuumuta pannil koos kastmega pidevalt segades kuni kaste pakseneb - 3-5 minutit.


Serveeri meeldivate lisanditega sai/ciabattal. Soovitan sai eelnevalt röstida, et see tofupudru all koheselt vettima ei hakkaks.


Alternatiivina võid india pähklite ja kaerpiima asemel kasutada ka taimset toidukoort (umbes 1 dl).