Kreemine, veidi juustune ja toitev vegan munapuder, ehk tofupuder. See on mõnusalt eriline hommikusöök, mille saab mitmeks päevaks ette valmistada või kaasa pakkida. Serveeri meeldivate lisanditega. Mulle meeldib lisada veidi värskust ja mahlasust tomati ja idudega.
6 saia jaoks vajad:
100g india pähkleid
250 ml kaerapiima
Maitseained:
0,5 tl küüslaugupulbrit
0,5 tl sibulapulbrit
0,5 tl kurkumit
0,5 tl soola
4 spl maitsepärmi
230 g tofut
Serveerimiseks:
Sai/ciabatta
Tomat
Idud
Aseta blenderisse india pähklid, maitseained ja kaerapiim ning töötle ühtlaseks kastmeks. Kui kasutad nõrgemat blenderit, võid india pähkleid eelnevalt kuumas vees leotada.
Pudista sõrmede vahel tofu ning kuumuta pannil koos kastmega pidevalt segades kuni kaste pakseneb - 3-5 minutit.
Serveeri meeldivate lisanditega sai/ciabattal. Soovitan sai eelnevalt röstida, et see tofupudru all koheselt vettima ei hakkaks.
Alternatiivina võid india pähklite ja kaerpiima asemel kasutada ka taimset toidukoort (umbes 1 dl).
Comments