top of page

Virsiku krõbedik

Mahlased virsikud, datlikreem ja krõbedad kaerahelbed teevad sellest roast sooja suvetunnet täis magustoidu. Krõbediku magustamiseks kasutasin vaid datleid. Virsikute asemel võib kasutada ka nektariine või hoopis ploome. Mulle meeldib süüa krõbedikku pudru asemel ka hommikusöögiks sortsu taimse piimaga või serveerida taimse jogurti ja värskete marjadega.


Retsepti kogused on neljale ja kasutasin valmistamisel tavapärasest väiksemat ahjuvormi.


Virsikute jaoks:

3 virsikut

1 dl kookospiima


Krõbediku jaoks:

130 g täistera kaerahelbed

2 datlit

40 g kookosõli

Serveerimissoovitus:

Värskeid marju

Taimset jogurtit

Taimset piima



Pese virsikud, eemalda kivid ja koor ning lõika sektoriteks ja need omakorda kolmeks.

Eemalda datlitelt kivid ning aseta koos kookospiimaga kõrgemasse nõusse. Püreesta datlid ja kookospiim saumikseriga ühtlaseks kreemiks. Vala virsikukuubikud potti koos kookospiima-datlikreemiga ning keeda madalal kuumusel pidevalt segades kuni virsikud on pehmed. Selleks kulub umbes 15 minutit.


Samal ajal valmista krõbedik.


Selleks aseta köögikombaini puhastatud datlid, kaerahelbed ja kookosõli. Pulseeri, kuni datlid on purustatud ja õli segunenud. Mina eelistan veidi suuremaid kaerahelbetükke ja jälgin, et krõbediku segu liialt peeneks ei purustaks.


Pane ahi 200 kraadi juurde soojenema.


Kui virsikud on pehmed, vala need väiksemasse ahjuvormi ning pudista peale krõbediku segu. Küpseta ahjus kuni krõbedik hakkab kuldseks muutuma - umbes 20 minutit, kuid jälgi, et datlitükid kõrbema ei läheks.


Serveeri taimse jogurti, marjade või taimse piimaga.


bottom of page