Krõbedik pirni või õunaga

Krõbedik on ideaalne kiire retsept kui soovid kasutada seisma jäänud õunu või pirne, marju või rabarberit ning on isu millegi magusa järele. Krõbedik on ilma lisatud suhkruta. Pirnide asemel võid kasutada ka õunud, marju või rabarberit.

4 portsjoni jaoks vajad:

4 pirin (või õuna) - umbes 500 g

0,5 tl kaneeli

120 g täistera kaerahelbeid

40 g kookosõli

4 datlit


Serveerimissoovitus:

Taimne piim


Pane ahi 190 kraadi juurde soojenema.


Koori ja tükelda pirnid ning sega kaneeliga. Vala pirnikuubikud ahjuvormi.


Eemalda datlitest kivid. Lisa köögikombaini kaerahelbed, kookosõli ning datlid. Pulseeri ühtlaseks puruks ning pudista ühtlaselt pirnide peale. Küpseta ahjus 30-40 minutit või kuni krõbedik on kuldpruun. Soovitan serveerida taimse piimaga.