Vahelduseks kaerahelbepudrule valmistasin ühe soojendava ja sügisehõngulise kinoapudru õunaga. See on lisatud suhkruta retsept, kui kasutada suhkruvaba õunapüreed. Pudru magustamiseks keedan seda koos datlitega, mis pehmenevad ja lisavad magusat maitset.
Kaks väikest / 1 suur portsjon: 2 dl Friendly Viking's kaerajooki
1 dl valget kinoat
2 datlit (kivid eemaldatud)
Näpuotsaga soola
1 dl õunapüreed
0,5 tl kaneeli
1 õun
Vala potti kaerajook ning lase keema. Pese voolava vee all peenel sõelal kinoa, et eemaldada kibe maitse. Lisa kaerapiima hulka koos datli ja soolaga ning keeda kuni kinoa on pehme - 15-20 minutit.
Samal ajal viiluta õun. Kui kinoa on pehme, serveeri see õunapüree, viilutatud õuna ning kaneeliga.
Retsept valmis koostöös Friendly Viking's- iga #kingitus, #friendlyvikingseesti.
Comments