Riisipuder on Norras traditsiooniline magustoit jõuluhommikul või peale pidulikku jõuluõhtusööki. Traditsioon algas sadu aastaid tagasi kui riis ei olnud veel põhjamaades väga levinud ning oli kallis. Siis sõid seda vaid rikkad erilistel sündmustel. Sealt sai alguse ka traditsioon valmistada riisiputru või pudingit jõuluõhtul. Riisipotti visatakse ka üks mandel ning serveeritakse teadmata kelle pudrukaussi mandel satub. Sellel, kes avastab enda kausist jõulumandli, on tuleval aastal pulmi oodata.
Vaatamata võõrale traditsioonile on see siiski väga maitsev ja kreemine puder. Magusust lisab kaerapiimas keetmine ning vaniljemaitseline kaerajogurt. Kaneel annab mõnusa ja sooja jõulumaitse.
4 portsjoni jaoks vajad:
1,5 dl ümarateralist riisi
3 dl vett
Näpuotsaga soola
0,5 tl kardemoni
800 ml Friendly Viking's kaerajooki
Serveerimiseks:
(Taimne või)
Kaneeli (tseiloni)
1 mandel
Pese riis ja pane paksu põhjaga potis veega keema. Keeda kuni vesi on imendunud, umbes 5 minutit ning lisa seejärel näpuotsaga soola ja kaerjook. Keeda tasasel kuumusel pidevalt segades kuni riis on pehme - umbes 30 minutit.
Keera kuumus kinni ning lisa valminud pudrule kardemon ja vaniljemaitseline jogurt. Sega ja serveeri kaneeli ja soovi korral taimse või ja lusikatäie jogurtiga.
Comments