Karjuse pirukas


Vaja läheb:

1 kg kartuleid

1 tl soola

2 spl taimset margariini

Maitse järgi soola ja pipart

3 spl taimset piima


2 dl läätsesid (mõõdetud kuivatatult, seejärel keedetud) või 1 purk konserveeritult

Õli praadimiseks

1 sibul

2 küüslaugu küünt

2 porgandit

2 selleri vart

1 purk hakitud tomateid

4 külmutatud spinati kuubikut (Rimi)

1 tl soola

Pipart

2 loorberi lehte

1 tl suitsupaprika pulbrit


Kartulipudru jaoks: Koori ja keeda kartulid pehmeks (lisa keeduvette 1 tl soola).

Peale keetmist vala vesi ning lisa potti margariin, taimne piim ja tambi pudruks.

Maitse ja lisa soola ning pipart. Pane ahi 190 kraadi juurde soojenema. Läätsesegu jaoks: Haki sibul ja küüslauk ning prae õlis.


Koori ja riivi porgand.

Haki ka seller peenikesteks laastudeks ning vala need pannile.


Lisa kõik maitseained.

Kuumuta pidevalt segades paar minutit.


Lisa hakitud tomatid ja spinatikuubikud ning keeda 5 minutit.

Eemalda loorberilehed.

Nüüd lisa keedetud/ konserveeritud läätsed ja sega korralikult. Vala läätsesegu ahjuvormi ja tasanda ühtlaseks.

Seejärel lisa lusikaga väikeste portsudena kartulipuder läätsesegu peale ning tasanda ettevaatlikult.


Küpseta ahjus kuni kartulipuder muutub kuldpruuniks, umbes 15 min. Enne serveerimist lase veidi jahtuda ja taheneda.