Suvikõrvitsalasanje


Vaja läheb:

Punane täidis:

Õli praadimiseks

2 sibulat

3 küüslaugu küünt

2 porgandit

1 purk hakitud tomateid

Peotäis värsket basiilikut

1 dl punaseid keedetud läätsesid

1 tl himaalaja soola

Pipart


Valge kaste:

1 purk kookospiima

3 spl maitsepärmi

0,5 tl himaalaja soola

0,5 tl küüslaugupulbrit


Lasanje jaoks:

1 suvikõrvits

Lasanje plaadid


Serveerimiseks:

Taimne riivjuust


Esiteks valmista punane kaste.

Selleks keeda punased läätsed vastavalt pakil toodud juhendile (kindlasti loputa enne keetmist).


Haki sibul ja küüslauk ning riivi porgandid.

Prae õlis kergelt sibul ja küüslauk, seejärel lisa riivitud porgand ning prae pidevalt segades 5 minutit.


Lisa sool, pipar, basiilik, hakitud tomatid ja keedetud läätsed. Hauta madalal kuumusel umbes

10 minutit.


Nüüd valmista valge kaste.

Selleks sega potis kokku kõik valge kastme koostisaineid ja lase keema tõusta ning keera

kuumus kinni.


Pane ahi 180 kraadi juurde soojenema.


Seejärel viiluta suvikõrvits. Selleks pese see ning lõika noaga maha mõlemad kõvad otsad.

Seejärel võta koorija ning hakka suvikõrvitsast pikkupidi viile tõmbama. Viiluta terve suvikõrvits.

Nüüd võta ahjuvorm ning vala selle põhja veidi punast kastet. Hakka vaheldumisi lisama kihte

kuni kõik koostisained on otsas:


1. lasanjeplaadid

2. punane kaste

3. suvikõrvitsa viilud (võid lisada rohkem kui 1 õhukese kihi)

4. valge kaste

Viimaseks kihiks jäta suvikõrvitsad valge kastmega.


Küpseta ahjus 35-40 minutit. Kohe peale ahjust võtmist lisa taimne juust, et see saaks sulada. Lase

lasanjel enne serveerimist veidi taheneda.