See kreemise köögiviljakastmega pastariis (orzo), on tõeliselt maitsev ning kosutav roog. See maitseb nii suurtele kui ka väikestele ning peidab endas palju kasulikku, mis teeb selle ka maitsvaks roaks neile, kes nähtaval kujul köögivilju ei armasta. Orzo sobib hästi ka uuesti soojendamiseks, seega on seda mugav ka tööle või kooli kaasa pakkida.
6-8 portsjoni jaoks läheb vaja:
3 dl orzot (pastariis)
Õli praadimiseks
1 sellerivars
1 sibul
1 porgand
1,5 tl Herbamare ürdisoola
0,5 tl karrit
1 purk kookospiima
4 päikesekuivatatud tomatit
200 g kirsstomateid
Valmistamise juhend:
Keeda orzo vastavalt pakil toodud juhendile.
Haki sibul, porgand ja seller.
Prae sibulat, sellerit ja porgandit õlis kuni sibul hakkab kuldset värvust võtma.
Pese sõelal läätsed ning lisa pannile koos maitseainete ja kookospiimaga. Keeda 15 minutit või kuni porgand on pehme.
Lisa praetud köögiviljadele päikesekuivatatud tomat ning püreesta kuumakindlas blenderis või saumikseriga kreemiseks kastmeks.
Sega pannil kokku kaste ja keedetud orzo.
Poolita kirsstomatid ning lisa pannile või serveeri orzo külmade tomatitega.
Comments