Septembris on aeg ära kasutada valminud suvikõrvitsad ja viimased tomatid kasvuhoonest ning valmistada üks kosutav köögiviljapasta.
6 portsjoni jaoks läheb vaja:
300 g pastat
Õli praadimiseks
1 sibul
1 suvikõrvits (300-400 g)
1 baklažaan (400 g)
1,5 tl himaalaja soola
2 küüslauguküünt
1 tl kuivatatud oreganot
1/4 väiksest tšillikaunast
400 ml tomatipastat
4 suurt tomatit
Serveerimiseks feta(laadset) juustu.
Valmistamise juhend:
Keeda pasta vastavalt pakil toodud juhendile.
Haki sibul, suvikõrvits ja baklažaan kuubikuteks.
Prae sibulat õlis kuni see on klaasjas.
Lisa pannile suvikõrvits, baklažaan ja sool ning hauta kaane all, aegajalt segades, 7-10 minutit.
Haki tšillikaun peeneks, puhasta küüslauk ning lõika tomatid kuubikuteks.
Lisa pannile pressitud küüslauk, hakitud tšilli ning oregano ja prae paar minutit.
Nüüd lisa ka tomatipasta ning 4 tomatit ja prae kuni tomat on pehme.
Serveeri köögiviljad pastaga ning pudista peale meeldivat juustu.
Comments