Granola batoonid on maitsev vahepala või hommikusöök. Neid on lihtne kiirel hommikul kaasa pakkida ja nädalaks ette valmistada. Võid batooni purustada ja süüa kausist justkui granolat piimaga. Pähkleid ja seemneid saad retseptis vahetada vastavalt soovile, kuid soovitan kasutada ka vhia seemneid, sest need aitavad batoonidel paremini koos püsida. Need batoonid on suhkruvabad, ehk neisse ei ole juurde lisatud suhkruid. Magusust annavad datlid ja banaan.
6 batooni jaoks vajad:
130 g pehmeid daltleid (kivideta)
75 ml maapähklivõid
1 spl kookosõli
1 banaan
Kuivained:
100 g kaerahelbeid
80 g india pähkleid (hakitud)
50 g kookoshelbeid
50 g kõrvitsaseemneid
1 spl kaneeli
Näpuotsaga soola
3 spl chia seemneid
Pane ahi 160 kraadi juurde soojenema. Kata väiksem ruudukujuline küpsetusvorm või leivavorm (pildil olevad battonid on valmistatud leivavormis) küpsetuspaberiga ning aseta kõrvale ootele.
Eemalda datlitest kivid ning aseta köögikombaini koos maapähklivõi, banaani ja kookosõliga. Töötle ühtlaseks püreeks.
Sega suures kausis kokku kõik kuivained ning lisa sellele ka püree. Pese käed ja mudi kõik ühtlaseks seguks. Suru saadud segu küpsetusvomi ning silu klaasipõhjaga ühtlaseks ja tihedamaks.
Küpseta ahjus 15-20 minutit - olenevalt vormi suurusest ja batoonide paksusest. Hoiusta batoone õhukindlalt külmkapis kuni 1 nädal.
Opmerkingen