Toortatra granola kakaoga

Krõbe granoola on hea vaheldus hommikupudrule. See retsept on lihtne ja kiirelt valmiv ning sobib hästi pühapäeval valmistamiseks, et oleks terveks nädalaks hommikusöögid mureta. Toortatar teeb granola mõnusalt kõpsuvaks ning kaneel lisab magusat maitset. See retsept on ilma lisatud suhkruta, kuid soovi korral võid kasutada agaavi või vahtrasiirupit.

8 portsjoni jaoks vajad:

1 banaan

3 spl kookosõli

2 spl maapähklivõid

2 spl toorkakaod

1 spl kaneeli

250 g toortatart

100 g kookoshelbeid

1 dl päevalilleseemned

1 dl chia seemneid


Pane ahi 160 kraadi peale soojenema. Võimalusel kasuta pöördõhu funktsiooni.


Pane kookosõli ahju paariks minutiks sulama.

Purusta suures kausis kahvliga banaan, lisa maapähklivõi, kookosõli ja sega ühetlaseks seguks. Nüüd lisa kakao, kaneel ja sega uuesti ühtlaseks. Lisa toortatar, kookoshelbed ja seemned. Sega kõik kokku, soovitan kasutada käte abi.


Vala segu küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ühtlase kihina. Küpseta ahjus 7 minutit, sega ning küpseta veel 7-8 minutit, kuni granola on kuldne ja krõbe. Serveeri meeldiva jogurti, banaani või marjadega. Säilita granolat õhukindlas purgis 1 nädal.