See on minu lemmik salat, mida valmistan tihti pühapäeva õhtul ning pakin järgnevatel päevadel lõunaks kaasa. Kreemine india pähkli kaste lisab häid rasvu ning on üks puhtaima koostisega taimseid kastmeid. Kasuta salatis meelepäraseid köögivilju või vaheta oad läätsede vastu.
6-8 portsjoni jaoks läheb vaja: 150 g kinoat (mõõda kuivainena)
1 paprika
Pool pikka kurki
1 purk valgeid ube
2 peotäit kirsstomateid
1 avokaado
Pool purki konserveeritud maisi
Kastme jaoks:
100 g india pähkleid
150 ml vett
3/4 tl himaalaja soola
2 tl sidrunimahla
Valmistamise juhend:
Keeda kinoa vastavalt pakendil toodud juhendile soolaga maitsestatud vees.
Leota india pähklid. Selleks keeda vesi kuumaks ning pane india pähklid selle sisse ligunema. Jälgi, et need oleksid ilusti veega kaetud. Leota pähkleid kuni hakid salati jaoks köögiviljad.
Haki parpika, kurk, tomat ja avokaado ning lisa kaussi.
Pese valged oad voolava vee all kuni need enam ei vahuta. Nõruta mais ja lisa ka need salatikaussi.
Nüüd valmista kaste. Selleks blenderda leotatud india pähklid, vesi, sool ja sidrunimahl siidiseks kastmeks
Nüüd sega salatikausis kokku köögiviljad, kinoa ning kaste. Maitse ja lisa vajadusel veel soola.
Opmerkingen