top of page

7 retsepti lõunasöögi kaasapakkimiseks


Enda lõunasöögi kaasapakkimine on hea viis hoida kokku raha ning tagada täisväärtuslik ja maitsev lõunasöök kiireks päevaks kodust eemal. Taimetoitlastel ja veganitel on tihti poodidest ja kohvikutest maitsva, soodsa ja kosutava valiku leidmine raskendatud. Ka tänapäeva üsna hea veganvalik võib kiirelt üksluiseks muutuda, mis ongi loonud minus harjumuse valmistada õhtuks suurem portsjon sööki, et see ka järgmisel päeval kerge vaevaga kaasa pakkida. Siit leiad 7 retsepti, mida minu lõunasöögikarbist kõige tihedamini leida võib.


Millesse pakkida kaasa lõuna?


Mina eelistan toidu kaasapakkimiseks alati klaasist karpe. Olen juba aastaid kasutanud samu karpe, mis ei ole mind kunagi alt vedanud. Apelsini kauplusest olen alati leidnud suurima valiku kvaliteetseid karpe. Hetkel on mul kasutuses mitmeid erinevaid: ümarad, kandilised, suuremad, väiksemad ning uus lemmik vaheseinaga toidukarp. Pildilolevad karbid leiad Apelsini kauplusest või e-poest SIIT ja SIIT. Lekkekindlad ja kvaliteetsed toidukarbid teevad lõuna kaasapakkimise palju mugavamaks ning motiveerivad seda ka igapäevaselt tegema.



 

See kreemise köögiviljakastmega pastariis (orzo), on tõeliselt maitsev ning kosutav roog. See maitseb nii suurtele kui ka väikestele ning peidab endas palju kasulikku, mis teeb selle ka maitsvaks roaks neile, kes nähtaval kujul köögivilju ei armasta. Orzo sobib hästi ka uuesti soojendamiseks, seega on seda mugav ka tööle või kooli kaasa pakkida.





 

See on minu lemmik salat, mida valmistan tihti pühapäeva õhtul ning pakin järgnevatel päevadel lõunaks kaasa. Kreemine india pähkli kaste lisab häid rasvu ning on üks puhtaima koostisega taimseid kastmeid. Kasuta salatis meelepäraseid köögivilju või vaheta oad läätsede vastu.








 

Tatrapada brokoliga on toekas ja lihtne taimne õhtusöök. Tatrapada on ka hea lõunasöögiks kaasa pakkida ja uuesti soojendada. Bon hakitud soja annab roale valku ning hea maitse, mille tõttu soovitan seda retseptis kindlasti kasutada.









 

Sushibowl kuldseks praetud tofuga on kiirem ja lihtsam alternatiiv rullikeeratud sushile. Mulle meeldib seda kaasapakkimiseks ette valmistada - keedan, praen ja hakin toorained valmis ning pakin kiirelt enne tööle minekut karpi kaasa. Sushibowli serveerimisel saab hästi jälgida taldrikureeglit, et teha enda lõuna- või õhtusöök tasakaalustatud eineks. Katseta erinevate värskete lisanditega või kasuta riisi asemel lillkapsariisi, tatart või kinoat.

 

Tomatised supid on minu lemmikud! Tomat lisab supileemele mõnusat maitset ning kookospiim teeb selle rammusamaks. Katseta suppi erinevate köögiviljade ja ubadega või lisa kinoa asemel pastat. Minu lemmikud valged oad supis on need suured oad Rimist. Supp tuleb üsna paks, nii et kui eelistad seda vedelamal kujul, siis lisa lihtsalt rohkem vett.







 

Kreemine pasta, milles peidab end 150 g brokolit. See retsept on ideaalne neile, kes niisama suuri brokoliõisikuid toidu sisse ei soovi - brokoli purustamine köögikombainis teeb selle pasta sees peaagu nähtamatuks, kuid lisab toiteväärtust tervele roale.









 

Maitseküllane karri bataadi ja punaste läätsedega. Kookospiim ja maapähklivõi lisavad karrile kreemisust ja teevad selle rammusamaks. Karrid on väga mõnusalt soojendavad ning kosutavad. Bataadi asemel võid kasutada ka teisi juurvilju, näiteks tavaline kartul, lillkapsas, kaalikas vms.

bottom of page