See salat sobib hästi serveerimiseks poke bowlides, sest koostises olev riisiäädikas meenutab veidi sushit ning kurk teeb salati mõnusalt värskeks.
Vaja läheb:
1 pikk kurk
0,5 punast sibulat
0,5 tl soola
1 spl riisiäädikat
1 spl sojakastet
1 spl seesamiõli
2 spl röstitud seesamiseemneid
Pese ja viiluta kurk võimalikult peeneks. Aseta sõelale, lisa sool ning sega kätega. Jäta sõelale nõrguma, et üleliigne vesi eralduks.
Võid veidi aidata kurgiviiludest vett välja pigistada.
Samal ajal haki sibul peeneteks ribadeks.
Sega eraldi kausis kokku riisiäädikas, sojakaste ja seesamiõli.
Sega kaste kurgi ja sibulaga. Rösti seesamiseemned ja lisa salatile. Lase salatil enne serveerimist vähemalt 15 minutit seista.
Comentarios