Läätse bolognese

Alguses ei teadnud ma midagi kuivatatud kaunviljade leotamisest ja purgiubade pesemisest. Oad ja läätsed sisaldavad karbohüdraate, mille seedimisel eraldubki kõhus gaas. See võib paljudele inimestele tekitada ebameeldiva puhituse kõhus ja võibki anda alguses signaali, et sulle ei sobi läätsed või oad.

Soovitan alati pesta kõik purgioad ning leotada kuivatatud kaunviljad enne keetmist. Kuna punased läätsed on kooritud ja üsna peenikesed, siis olen mina neid leotamise asemel lihtsalt sõelal pesnud kuni vesi on puhas.


Kui sa oled kaunviljade söömisel võõras, siis harjuta oma kõhtu nendega väikeste portsjonitega


Vaja läheb:

1,5 dl punaseid läätsesid

1 sibul

Oliviõli praadimiseks

2 värsket porgandit

1 tl soola

0,5 tl suitsupaprika pulbrit

2 spl hakitud päikesekuivatatud tomatit

250 ml tomatipastat

Pipart

250g täistera pastat


1. Keeda läätsed ja pasta vastavalt pakil olevale juhendile.


2. Haki sibul ja porgandid õhukesteks tükkideks. Prae oliiviõlis tassel tulel umbes 7 minutit.


3. Lisa väikesteks tükkideks hakitud päikesekuivatatud tomatid, tomatipata ning kõik maitseained. Hauta kuni porgand on

pehme.


4. Kõige viimasena lisa pehmeks keedetud läätsed ja vajadusel veel soola.


Serveeri pasta, maitsepärmi ja värske basilikuga.