Viči kalamaitselised veganpulgad maitsevad täpselt nagu klassikalised kalapulgad. Panin need krõbedad veganpulgad valgurikaste läätsetakode vahele, lisasid kapsa, rukola ning tomati ja kreemise kastme. Tulemuseks mõnusalt maitseküllane ja krõbe amps. Kui sina takosid ise valmistada ei jõua, võid selle asemel ka poest meeldivad osta.
4 portsjoni (8 tako) jaoks läheb vaja: Läätsetakode jaoks:
150 g punaseid läätsesid (ilma kooreta)
300 ml vett
0,5 tl soola
Kastme jaoks:
1 dl vegan majoneesi
1 avokaado
1/4 tl soola
Srirachat (kui soovid vürtsikaid takosid)
Serveerimiseks:
80 g punast kapsast
1/4 laimi mahla
Näpuotsaga soola
Peotäis rukolat
Peotäis kirssploomtomateid (poolitatud)
Värsked võrsed
8 Viči vegan kalamaitselist pulka
Valmista läätsetakod. Pese läätsed sõelal voolava vee all kuni vesi on puhas. Pane vähemalt 3 tunniks 300 ml puhta vee sisse ligunema. Vala läätsed koos kogu leotusveega blenderisse ja lisa sool. Blenderda kuni saad kreemise taigna. Aja mittenakkuv pann (ära õli kasuta) kuumaks ning lisa 0,5 dl taigent panni keskele. Kalluta panni igas suunas ettevaatlikult, et taigen valguks laiali ümmarguseks takoks. Prae umbes 1 minut või kuni tako tuleb kerge vaevaga panni küljest lahti ning prae ka teiselt poolt. NB! Enne uue tako taigna võtmist sega korralikult, sest vesi ja läätsed hakkavad kiirelt eralduma!
Valmista kaste. Purusta saumikseriga avokaado soola ja majoneesiga ning kui soovid vürtsikaid takosid, siis lisa ka sriracha kastet maitse järgi.
Haki kapsas peeneks või tõmba köögiviljakoorijaga peened ribad. Sega kausis laimimahlaga ning lisa näpuotsaga soola.
Prae pannil Viči kalamaitselised vegan pulgad.
Serveeri läätsetakol järgnevas järjekorras: kaste, rukola, kapsas, tomat, vegan pulgad, kaste ning võrsed.
Retsept valmis koostöös Viči-ga. Vegan kalamaitselised pulgad leiad Selveritest ja Maximast.
コメント