Lehtkapsas on minu lemmik pigem smuutides, kuid koos siidise india pähkli kastme ja krõbeda kinoa ning veganpulkadega saab sellest ideaalse salati!

4-6 portsjoni jaoks läheb vaja:
Kinoa jaoks:
1,5 dl kinoat (mõõda kuivainena)
2/3 tl suitsupaprika pulbrit
Kastme jaoks:
100 g india pähkleid
150 ml vett
Veerand sidruni koort (riivitud)
1 tl küüslaugupulbrit
2 spl sidrunimahla
1 tl soola
Salati jaoks:
180 g lehtkapsast
Peotäis kirsstomateid
Avokaado
4-6 Viči kalamaitselist veganpulka
Valmistamise juhend:
Keeda kinoa vastavalt pakil toodud juhendile soolaga maitsestatud vees.
Pane ahi 180 kraadi juurde soojenema, võimalusel kasuta pöördõhu funktsiooni.
Keeda india pähkleid 5 minutit, seejärel kurna vesi ning jäta jahtuma.
Sega keedetud kinoa sekka ⅔ tl suitsupaprika pulbrit. Vala kinoa küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja aja ühtlaselt õhukese kihina laiali. Lisa ahjupannile kinoa kõrvale ka veganpulgad. Küpseta 7 minutit, sega kinoat ning küpseta veel 7 minutit või kuni kinoa hakkab pruunistuma. Võta ahjust välja ning lase jahtuda.
Pese lehtkapsas ja tomatid. Haki lehtkapsas peeneks ning poolita tomatid. Lõika avokaado väikesteks kuubikuteks.
Valmista kaste. Selle jaoks blenderda keedetud india pähklid ning teised kastme koostisosad ühtlaseks kastmeks.
Sega kausis kokku lehtkapsas, tomat, avokaado ja india pähkli kaste.
Serveeri salat krõbeda kinoa ja veganpulkadega. Ära lisa kinoat koheselt salatile kui säilitad seda pikemat aega külmkapis, sest kokkupuutel salatikastmega kaotab see krõbeduse.
Retsept valmis koostöös Viči-ga. Vegan kalamaitselised pulgad leiad Selveritest ja Maximast.
Comments