top of page

Lehtkapsasalat krõbeda kinoa ja veganpulkadega

Lehtkapsas on minu lemmik pigem smuutides, kuid koos siidise india pähkli kastme ja krõbeda kinoa ning veganpulkadega saab sellest ideaalse salati!


Lehtkapsasalat krõbeda kinoa ja veganpulkadega

4-6 portsjoni jaoks läheb vaja:


Kinoa jaoks:

1,5 dl kinoat (mõõda kuivainena)

2/3 tl suitsupaprika pulbrit


Kastme jaoks:

100 g india pähkleid

150 ml vett

Veerand sidruni koort (riivitud)

1 tl küüslaugupulbrit

2 spl sidrunimahla

1 tl soola


Salati jaoks:

180 g lehtkapsast

Peotäis kirsstomateid

Avokaado

4-6 Viči kalamaitselist veganpulka


Valmistamise juhend:

  1. Keeda kinoa vastavalt pakil toodud juhendile soolaga maitsestatud vees.

  2. Pane ahi 180 kraadi juurde soojenema, võimalusel kasuta pöördõhu funktsiooni.

  3. Keeda india pähkleid 5 minutit, seejärel kurna vesi ning jäta jahtuma.

  4. Sega keedetud kinoa sekka ⅔ tl suitsupaprika pulbrit. Vala kinoa küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja aja ühtlaselt õhukese kihina laiali. Lisa ahjupannile kinoa kõrvale ka veganpulgad. Küpseta 7 minutit, sega kinoat ning küpseta veel 7 minutit või kuni kinoa hakkab pruunistuma. Võta ahjust välja ning lase jahtuda.

  5. Pese lehtkapsas ja tomatid. Haki lehtkapsas peeneks ning poolita tomatid. Lõika avokaado väikesteks kuubikuteks.

  6. Valmista kaste. Selle jaoks blenderda keedetud india pähklid ning teised kastme koostisosad ühtlaseks kastmeks.

  7. Sega kausis kokku lehtkapsas, tomat, avokaado ja india pähkli kaste.

  8. Serveeri salat krõbeda kinoa ja veganpulkadega. Ära lisa kinoat koheselt salatile kui säilitad seda pikemat aega külmkapis, sest kokkupuutel salatikastmega kaotab see krõbeduse.


Retsept valmis koostöös Viči-ga. Vegan kalamaitselised pulgad leiad Selveritest ja Maximast.

Comments


bottom of page