Riisipallid tomatikastmes


Vaja läheb:

1 sibul

1 küüslaugu küüs

Peotäis värsket koriandrit

1 spl maitsepärmi

1 purk kidney ube

1 dl riisi (mõõda enne keetmist)

0,5-1 tl Herbamare ürdisoola

4 spl riivsaia + pallide rullimiseks


Kastme jaoks:

1 purk purustatud tomateid

200 ml Pomi tomatipastat

0,5 tl soola

Pipart

1 tl kuivatatud basiilikut


Pane ahi 170 kraadi juurde soojejema.


Pese riis ja keeda.


Pulseeri köögikombainis väikesteks tükkideks sibul, küüslauk, koriander ja maitsepärm.


Pese ja kurna oad ning lisa köögikombaini. Pulseeri kuni enamus ube on püreestatud.


Lisa keedetud riis, riivsai ja sool ning sega lusikaga.

Maitse ja lisa vajadusel veel soola.


Vormi pallid ja veereta riivsaias. Küpseta ahjus 15-20 minutit- kuni pallid on kuldpruunid.


Samal ajal keeda pasta või mõni muu lisand millega serveerid pallid.

Kastme valmistamiseks kuumuta pannil kõik koostisained ja keeda paar minutit.