top of page

Röstitud küüslaugu dipikaste


Taimsete dipikastmete valik poodides on veel üsna väike - just selliste hapukooreste ja kreemiste dipide valik. Kasutasin selles retseptis Friendly Viking's Sour Oat hapukooreasendajat. See on väga naturaalse maitsega, milles saab valmistada väga mõnusaid ja erinevaid dipikastemid. Vaata näiteks röstitud paprika dipikastet SIIT.

Selle dipikastme teevad eriliseks röstitud küüslauk ja maitsepärm. Küüslaugu maitse muutub ahjus pehmeks ja kibedus kaob, seega saab küüslauguküüsi lisada dipi sisse ikka mõnuga.

Naudi dipikastet mõnusalt toekal võileval, lemmikute krõpsude või juurikatega.


Dipikastme valmistamiseks vajad:


7 küüslauguküünt

1 spl õli

0,5 tl himaalaja soola

1-2 tl sidrunimahla

2 spl maitsepärmi

Pipart

Esmalt valmista röstitud küüslauk.


Selleks pane ahi 200 kraadi juurde soojenema.

Kui kasutad tervet küüslaugupead, lõika sellelt maha ots nii, et küüslauguküüned jääksid otsast veidi paljaks. Kui kasutad vaid eraldi küüsi, lõika nendelt kõvem kinnitusots maha. Määri need õliga kokku ning mähi küpsetuspaberi sisse. Seejärel pane ümber küpsetuspaberi ka foolium. Sel viisil ei eralda foolium kahjulikke aineid toidu sisse.


Pane küpsetuspaberis ja fooliumis olev küüslauk ahju ning küpseta 50 minutit. Keera ahi kinni ning lase küüslaukudel veidi aega veel ahjus jahtuda. Seejärel pigista küüslauguküünte koorte seest pehme küüslauk välja ning purusta kausis kahvliga ühtlaseks püreeks. Lisa kaussi kõik teised koostisained ning sega. Maitse ja lisa vajadusel veel soola või sidrunimahla. Serveeri meeldivate lisanditega.


Retsept valmis koostöös Friendly Viking's Eestiga.




bottom of page