Sushibowl kuldseks praetud tofuga on kiirem ja lihtsam variant rullikeeratud sushist. Mulle meeldib seda kaasapakkimiseks ette valmistada - keedan, praen ja hakin toorained valmis ning pakin kiirelt enne tööle minekut karpi kaasa. Sushibowli serveerimisel saab hästi jälgida taldrikureeglit, et teha enda lõuna- või õhtusöök tasakaalustatud eineks. Katseta erinevate värskete lisanditega või kasuta riisi asemel lillkapsariisi, tatart või kinoat.
4 portsjoni jaoks läheb vaja: Riisi jaoks:
1 dl sushiriisi
2 dl vett
0,5 tl himaalaja soola
Tofu jaoks:
200 g (maitsestamata) tofut
2 spl sojakastet
0,5 tl küüslaugupulbrit
Shampinjonide jaoks:
150 g shampinjone
Õli praadimiseks
0,5 tl himaalaja soola
Serveerimiseks:
1/2 kurki
1 paprika
1 avokaado
120 g külmutatud edamame ube (kooritud)
Vegan majoneesi (soovi korral sega srirachaga)
Seesamiseemned
Nori leht
Keeda 1 dl sushiriisi vastavalt pakendil toodud juhendile. Minul kulus selleks 2 dl vett ja 0,5 tl soola. Keetsin pannil 15 minutit ning jahutasin kiirelt.
Aseta tofuplokk majapidamispaberi sisse ning raskuse alla vähemalt 10 minutiks, et liigne vedelik eralduks. Seejärel lõika tofu kuubikuteks ning aseta kaussi sojakastme ning küüslaugupulbriga marineerima nii kauaks kuni praed seened.
Viiluta ja prae pannil shampinjonid õli ja soolaga ning aseta kõrvale.
Nüüd prae ka tofukuubikud kuldseks.
Haki kurk ja paprika ning puhasta ja viiluta avokaado.
Sulata kuumas vees edamame oad.
Serveeri suhibowl: jaga kõik ettevalmistatud koostisosad kaussidesse ning serveeri seesamiseemnete, majoneesi ning ribadeks tõmmatud norilehega.
Comments