Vegan tiramisu


Koogi jaoks läheb vaja: (neljale)

100 g mandlijahu

70 g maisitärklist

60 g kookossuhkrut

1 spl chia seemneid (jahvatatud)

1 tl küpsetuspulbrit

170 ml Friendly Viking’s kaerapiima

1 tl vanilje essentsi


Tiramisu jaoks (neljale):

4 Friendly Vikings vanilje o’gurti (1 o’gurt portsjoni kohta)

150 ml kohvi

1 spl Toorkakaod/ tumedat kakaod


Esiteks valmista kook.


Pane ahi 170 kraadi juurde soojenema.


Sega kausis kokku kõik kuivad koostisained ning sega.

Nüüd lisa kaerapiim ja vanilje essents, sega ning lase 10 minutit seista.


Vala taigen muhvini vormidesse nii, et täidad 2/3 vormi (kasuta paberist vorme või rasvainet, et koogid tuleksid hiljem vormist kergelt välja) või väiksemasse küpsetusvormi.


Küpseta ahjus 20-25 minutit või kuni koogi keskele torgatud tikk jääb puhtaks. Lase koogil jahtuda. Valmista kohv ning lase ka sellel jahtuda.


Kui valmistasid muhvinid, siis lõika need pooleks, et saaksid kaks õhukest ketast. Kui pealmine koorik jäi muhvinil krõbe, võid selle pealt ära lõigata ning hiljem tiramisu sisse pudistada.


Vala klaasi põhja 1 tl vanilje o’gurti.

Kasta muhvini viil kohvi sisse ning aseta klaasi. Kui tegid ühe suure koogi, võid selle hoopis pudistada ning lusikaga kohvi veidi peale valada.


Nüüd lisa 2-3 tl o’gurti ning korda kuni oled ladunud 4 koogi kihti.


Viimase kihina lisa o’gurt. Lase tiramisul külmkapis 2 tundi kuni üleöö seista.


Enne serveerimist puista peale kakao väikese sõelaga.